Ontdek Middelharnis

De voordelen van twee werelden, dat is wonen in Middelharnis. Enerzijds woon je in een charmant dorp met voldoende faciliteiten voor je dagelijkse behoeften. Anderzijds woon je met natuurlandschappen om de hoek waar je volop kan genieten van wat het buitenleven je te bieden heeft.

Het dorp

Middelharnis is een plaats op Goeree-Overflakkee met een kleine 7.500 inwoners en heeft een historisch centrum met monumentale panden. Middelharnis was vroeger een vissersdorp met een eigen jachtwerf. Dit geeft het dorp nog steeds een karakteristieke uitstraling en de haven zorgt voor een gevoel van gemoedelijkheid; de bootjes voor de pleziervaart deinen op het water, flanerende mensen langs de kade en op de steiger zijn kinderen aan het vissen.

Voorzieningen

Middelharnis heeft een ruim aanbod aan voorzieningen. Zo is er voldoende keus uit zowel basis- als middelbare scholen en is er voor dorpse begrippen een ruim aanbod aan winkels en horeca. Daarnaast zijn er diverse sportverenigingen waar verschillende sporten beoefend kunnen worden. Er is zelfs een museum en het kleinste filmhuis van Nederland staat in Middelharnis.

Ook op het gebied van gezondheidszorg is er voldoende aanbod. Zo hoef je in Middelharnis niet ver te zoeken naar een huisarts, tandarts, fysiotherapeut of andere zorgaanbieders. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is gelegen in Dirksland, op 10 minuten rijden van Het Spuikwartier.

De natuur

In de buurt van Het Spuikwartier ligt het Vliedpark, een park waar kinderen kunnen spelen en waar gesport kan worden. Er is een skatepark en een klimheuvel, die ook wel de Piramide wordt genoemd. Middelharnis wordt omringd door polders waar u prachtige fietstochten kunt maken. In het natuurgebied Flakkee zorgen kreken en dijken voor het karakteristiek landschap. Op het grasland langs de kreken grazen de koeien en vind je veel vogels.

De omgeving van Middelharnis is ook uiterst geschikt voor buitensporten. De kleine wegen zijn goed geschikt voor fietsen of wielrennen en het vele water geeft genoeg ruimte voor watersporten.

Omgeving Middelharnis

Er zijn goede busverbindingen waarmee je de diverse kernen op Goeree-Overflakkee eenvoudig bereikt zoals: Stellendam, Ouddorp en met de sneldienst ben je in drie kwartier in Rotterdam. Men noemt Middelharnis en Sommelsdijk ook wel tweelingdorpen, hoewel Middelharnis een vissersdorp was en Sommelsdijk een agrarisch dorp.

Wil je van rust, ruimte en natuur genieten dan kun je een wandeling rond de haven maken en binnen 5 minuten ben je met de fiets in de polder rondom Middelharnis.